شستشو و نظافت مبلها سالانه حداقل دو بار باید انجام شود تا لکههای مبلها عمیق و ماندگار نشود. نکات مهمی به هنگام نظافت مبل وجود دارد
راهنمای کامل نظافت مبل و نکات کلیدی آن
مبلها یکی از لوازم ضروری و پرکاربرد در هر خانهای هستند که تأثیر زیادی در آراستگی منازل دارند و از این رو نظافت مبل یکی از کارهایی است که برای تمیز نگه داشتن و از بین بردن لکهها انجام گیرد. بسیاری از افراد از روشهای تمیزکردن سنتی برای تمیز مردن لکهها و کثیفیهای روی مبل استفاده میکنند در صورتیکه این روشها به پارچه مبل و ساختار آن آسیب وارد کرده و در دراز مدت باعث فرسودگی مبلها میشود. شستشو و نظافت مبل اصولی دارد که اگر آن را رعایت نکنید، ممکن است به پارچه مبل آسیب برسانید. معمولاً شستشوی مبلها معمولاً در خانه و با وسایل شستشو و تمیز کنندههای صنعتی انجام میشود. در صورتیکه میخواهید کار نظافت مبلها را خودتان انجام دهید، باید با اصول اساسی تمیز کردن مبل آشنا باشید تا آسیبی به آنها وارد نکنید. اگر در این زمینه اطلاعاتی ندارید و میخواهید نظافت و شستشوی مبلهایتان به درستی انجام شود، بهتر است از شرکتهای نظافتی منازل درخواست کنید تا کار نظافت مبلهای شما را به عهده بگیرند.نکات مهم هنگام نظافت مبل
شستشو و نظافت مبلها سالانه حداقل دو بار باید انجام شود تا لکههای مبلها عمیق و ماندگار نشود. نکات مهمی به هنگام نظافت مبل وجود دارد که باید به هنگام شتستشو و تمیز کردن مبلها به آن توجه کرد. یکی از نکات مهم به هنگام نظافت مبلها، توجه به جنس مبل و نوع لکه و کثیفی روی مبل و همچنین روش انجام کار ضروری است. بنابراین بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا بدون نگرانی و هیچ گونه آسیب مبلهایی تمیز داشته باشید. متخصصان این کار باتوجه به تجربهای که در شستشوی مبلهای مختلف دارند، کار نظافت مبلها را با استفاده از اسکرابر مخصوص و واترجت صنعتی در سریعترین زمان و با بهترین کیفیت این کار را انجام میدهند.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، پاک کردن لکههای سطحی پس از لحظه کثیف شدن مبل است. پاک کردن و تمیز کردن سریع لکهها از ماندگار شدن آنها جلوگیری میکند و کار نظافت مبل را نیز آسانتر میکند. برای از بین بردن آلودگیها و لکههای سطحی میتوانید از سرکه استفاده کنید؛ به این صورت که چند قطره سرکه را به نصف فنجان آب اضافه کرده و با استفاده از یک بطری اسپری، محلول را روی ناحیه کثیف شده استفاده کنید و سپس آن را تمیز کنید. همانطور که گفتیم کار شستشو و نظافت مبلها یک کار تخصصی است و بهتر است این کار را به افراد متبحر در این زمینه بسپارید تا در سریعترین زمان و کمترین هزینه مبلهایی تمیز و بدون هرگونه لک و آلودگی داشته باشید.
برای نظافت مبل از چه دستگاهی استفاده کنیم؟
مبلها نیز مانند سایر لوازم خانه، نیاز به نظافت دارند. اما تمیز کردن مبلها کمی متفاوت با سایر وسایل خانه بوده و ممکن است علاوه بر زمانبر بودن، نیاز به ابزارآلاتی تخصصی و مخصوص به خود را داشته باشند. چرا که نوع پارچه و جنس آن، میتواند در نوع وسیلهای که برای تمیز کردن آن استفاده میکنیم، تاثیرگذار باشد.
بهطورکلی، فرایند مبلشویی به دو روش انجام میشود: روش اول شستشو به صورت سنتی که از زمانهای گذشته رایج بوده، میباشد. در این روش برای پاکسازی مبلها و زدودن آلودگی از آنها، از پاککنندههایی مانند شامپو فرش و شامپو مبل استفاده میشود. این روش به صورت دستی انجام میشود و شما میتوانید پس از کثیفی مبلمان منزلتان، از یک تمیزکننده و محلول پاکننده که به وفور و در برندهای مختلف در بازار موجود هستند، کثیفیها و آلودگیهای موجود بر روی مبلمان را از بین ببرید.
روش دوم که روش جدیدتری است و امروره اغلب افراد از آن برای نظافت مبل استفاده میکنند، روش شستشوی مبلمان با استفاده از دستگاهها و ماشینهای مبلشویی است.
در این روش، از یک دستگاه مبلشویی استفاده میشود. این دستگاهها بسیار کارآمدتر از روش دستی و سنتی بوده و به خوبی آلودگیها و لکههای عمقی را از مبلمان میزدایند. دستگاههای مختلفی برای شستشوی مبلمان وجود دارد که در این بخش قصد داریم تا به معرفی آنها بپردازیم. یکی از ابزارآلات برای پاک کردن آلودگی از مبلمان، بخارشوی صنعتی مخصوص مبل است. استفاده از این دستگاه، هیچ آسیبی به مبلمان وارد نکرده و زمان و انرژی کمتری نیز برای تمیز کردن احتیاج دارد. این دستگاه به چوب و بافت مبل صدمهای وارد نمیکند و از ایجاد بو و رد آب بر روی مبل جلوگیری نیز میکند. بخارشوهای صنعتی، قدرت مکش بالایی دارند که میتوانند به سرعت آلودگیها را از بین ببرند.
از دیگر وسایل نظافت مبل، میتوان به دستگاه جارو برقی مبلشوی صنعتی که نوعی مکنده صنعتی میباشد، اشاره کرد. این دستگاهها برای نظافت سطوح و مکش انواع مواد و آلودگیها مورد استفاده قرار میگیرند. جارو برقیهای مبلشو، حرفهایترین دستگاههای مخصوص شستشوی مبل هستند که اغلب شرکتهای شستشوی مبلمان، از آنها برای نظافت مبلمان استفاده میکنند. این دستگاهها هم قابلیت کشش و هم قابلیت پاشش دارند. عملکرد آنها به صورتی است که شستشوی مبلها همزمان با مکش آب حاصل از شستشو، انجام میشود. برندهای خارجی و ایرانی مختلفی، این دستگاهها را تولید کردهاند که با توجه به برند و امکانات آنها، قیمتهای مختلفی دارند.
معایب شست و شوی مبل به روش سنتی
همانطور که گفته شد، نظافت مبل به دو روش سنتی و مدرن انجام میشود. در روش سنتی، با استفاده از آب، فرچه و مواد شوینده مانند شامپو فرش و شامپو مبل انجام میشود. نظافت مبل به این روش زمان زیادی است که منسوخ شده است. چرا که موجب خیس شدن مبلها و سپس ایجاد بوی بد پس از خشک شدن میشود. علاوهبر این، رد آب نیز در این روش، بر روی مبل باقی میماند که ظاهری نامناسب به مبلها میبخشد.
در حال حاضر افراد کمی برای نظافت مبلمان خود، از روش سنتی استفاده میکنند و در عوض روش دوم که استفاده از دستگاههایی که مبلشو نام دارند را به کار میگیرند. در روش دوم که اکنون رایجتر است از دستگاههای مخصوص که در بخش قبلی معرفی کردیم، استفاده میشود. استفاده از این دستگاهها احتمال آسیب و خطای کمتری دارد و امکان صدمه به پارچه و چوب مبل تنها در صورتی امکانپذیر است که فرد انجامدهنده نظافت، مهارت و تجربهی کافی نداشته باشد. دستگاههای مبلشو، مخازن بزرگی برای ریختن مواد شوینده و همچنین به نسبت مدل سنتی و دستی، قدرت مکش بیشتری برای از بین بردن آلودگیها، دارا هستند. این دستگاهها، برخلاف روش دستی و سنتی، زمان کمی برای شستشو نیاز دارند و سریعتر انجام میشوند. لازم به ذکر است که برای حفظ و نگهداری مبلمان و افزایش طول عمر آنها بهتر است از شستشوی مداوم مبلها بپرهیزید و تنها زمانی که نیاز است، آنها نظافت کنید. اگر این کار به صورت مداوم و در بازههای زمانی کوتاه مدت انجام شود، به بافت پارچه آسیب زده و کیفیت و ظاهر آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.